De Bazuin haalt fraai resultaat op Hanzefestival in Overijssel

Gepubliceerd door Redactie op

Koninklijke Harmonie De Bazuin uit Gorinchem trad zaterdag 14 oktober in Rijssen in Overijssel op tijdens het Hanzefestival 2023. Samen met een aantal andere orkesten werden de concert optredens gejureerd door twee Nederlandse topdirigenten/-docenten Jos Zegers en Martien Maas.

Zij beoordeelden niet alleen muziek inhoudelijk, maar gaven ook feedback op de uitwerking van het thema. Na afloop werden in de concertzaal de juryrapporten uitgereikt en toegelicht door de juryleden. Op die manier kregen alle deelnemende orkestleden een beoordeling van het gespeelde repertoire. Bij De Bazuin stond op de lessenaar: ‘Everest’ van Jacob de Haan, ‘Dogon’ van Kevin Houben, ‘Rapa Nui’ van Alex Poelman en ‘Of Castles and Legends’ van Thomas Doss.

Met de compositie ‘Rapa Nui’ heeft De Bazuin de prijs gewonnen als ‘Beste vertolking van deze compositie’. Dirigent Jos Jansen en leden kunnen trots zijn op het behaalde resultaat.

Categorieën: Concerten