Harmonie

Op woensdagavond repeteert het harmonie-orkest onder leiding van Jos Jansen. De dirigent vraagt van de muzikanten de nodige inzet en studie. Het orkest speelt vele soorten muziek. Met de inbreng van de dirigent en de nieuwe muziekcommissie met een aantal jeugdmuzikanten wordt er gewerkt aan een brede muziekkeuze. Kortom, een muziekrepertoire voor een groot publiek en voor muzikanten van jong tot oud. Muzikanten zijn altijd welkom bij De Bazuin. Kom eens luisteren en kijken in ons muziekcentrum De Harmonie aan de Dalemwal in Gorinchem.

Dirigent Harmonie: Jos Jansen
Jos Janssen

Jos Jansen is een fenomeen op de bastrombone en was lange tijd verbonden aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Voor de leden van de Bazuin geen onbekend en vorig jaar hier nog als solist. Met zijn virtuoze spel, een eigen sound en vooral zijn veelzijdigheid weet hij een groot publiek aan te spreken. Als solist verzorgt hij optredens in o.a. de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Tsjechiƫ, Italiƫ, Oostenrijk en Zwitserland. Jos voelt zich thuis in lichte en klassieke stijlen en is met zijn toegankelijke benadering van muziek inspirerend voor het hele orkest. Ook soleert hij regelmatig.

Zoals bij vele professionele blazers het geval is, begon zijn muzikale ontwikkeling bij het plaatselijke harmonie orkest. In dit geval St. Gregorius, waar ook zijn vader en broer speelden. Met 21 jaar begon hij zijn conservatoriumopleiding in Twente. Later in Zwolle, waar hij afstudeerde als muziekdocent. Daarna studeerde hij in Hilversum en werd zo in 1991 uitvoerend musicus.

Wil jij ervaren hoe het is om in een groot orkest te spelen? Dan zijn wij opzoek naar JOU!

De Koninklijke Harmonie de Bazuin is een enthousiast orkest onder leiding van Jos Janssen. Op woensdagavond 20:00 uur repeteert het (grote) harmonie-orkest in Gorinchem. Ons muziekrepertoire en concerten zijn heel divers, van klassieke (film) stukken tot aan jazz-, pop-, en dance muziek. Zo houden we ons publiek en muzikanten van jong tot oud enthousiast!

Vacatures:
– Slagwerkers
– Trombones
– Bb Bassen
– Klarinetten

Wil jij ons orkest komen versterken? Meld je dan nu aan via secretariaat@debazuin-gorinchem.nl.

Interesse om te beginnen bij ons jeugdorkest? Klink dan HIER voor meer info.