Muziek uit de Oude Doos, zondag 3 november 2019

Gepubliceerd door Redactie op

Bijzonder gevarieerd Bazuin concert

Het matineeconcert “Muziek uit de Oude Doos” op zondagmiddag was een nieuw idee van de Koninklijke Harmonie. Speciaal georganiseerd voor ouderen en eenzame mensen. De publieke belangstelling was groot, de gemiddelde leeftijd ook.

Op zich al een mooi en sympathiek initiatief van de 130-jarige muziekvereniging die met de gedreven dirigent Jos Jansen een leuk concert hebben neergezet. Meer dan leuk. Het publiek genoot en had deze middag bijzonder veel plezier. Dirigent Jos Jansen is meer dan een begaafd musicus, hij geniet in zijn rol als entertainer en weet het publiek te raken.

Een opening met de  Figaro-Marsch van Wolfgang Amadeus Mozart was fris van klank en zoals Mozart ook moet klinken: ingetogen. Meezingers zoals O Sole Mio, Adieu mein kleiner Gardeoffizier en Good Night Ladies, Het Dorp van Wim Sonneveld en een Amsterdamse Medley vielen goed in de smaak. De zangsolist Frank Arends, vriend van de dirigent, raakte met zijn zang de gevoelige snaar.

Het was een concert in een heerlijke ontspannen sfeer waarin je werd meegezogen in nostalgische tijden. Voorzitter Hans Bos gaf de dirigent, solist en een aantal prominente leden van De Bazuin Nanda van Stam, Joke van Oord en Theo Bos na afloop een fraai boeket bloemen en werden bedankt voor hun grote inzet.

De organisatie rondom dit concert was ook prima geregeld. Goed idee is om een dergelijk concert -vanwege enorm succes- volgend jaar te herhalen. We gaan het zien.

Categorieën: Concerten