Kids in Concert 2019

Gepubliceerd door Redactie op

Kids in concert. Gaaf! 

Dat de jeugd de toekomst heeft met twee Gorcumse jeugdorkesten kwam afgelopen zaterdag 12 oktober 2019 goed uit de verf. Maar liefst twee leerling-/jeugdorkesten uit Gorinchem gaven in muziekcentrum “De Harmonie” een gaaf concert. BassBrass opleidingsorkest onder leiding van Yavin Groenewegen en Merwe Sinfonietta opleidingsorkest onder leiding van Michiel van Vliet. Meer dan 60 jongelui actief op een instrument die plezier maakten met behulp van muziek in een losse en ontspannen sfeer.De orkesten werden ter ondersteuning aangevuld door wat oudere muzikanten.

Even niet hoeven letten op klankkleur, dynamiek en techniek. Het is voor de jeugd al een hele prestatie om de beginselen van een muziekinstrument te leren kennen. “Super gaaf, het is een hele leuke samenwerking” , zoals Michiel van Vliet verwoorde. De zaal was goed gevuld met ouders, opa’s en oma’s die genoten van hun kroost en die na afloop dan ook extra werden geknuffeld.

Programmering

Twee orkesten, harmonie en symfonisch, dus ook een gevarieerd programma. Van klassiek tot pop. Canon van Pachelbel en Pirates of The Caribbean stonden onder andere op de lessenaar van Merwe Sinfonietta. BassBrass speelde onder andere Sherk Dance Party, Feel It Still en de Festive Ouverture. De finale werd door beide orkesten samen gespeeld: The Lord of the Dance. Dirigent Yavin Groenewegen bracht het aanwezige publiek in beweging om tijdens het spelen een consumptie te halen. Dat liep uit tot een complete polonaise. Goed bedacht dat de orkesten na drie composities om en om speelde. Zeer afwisselend. Al met al prachtig om de jeugd te zien spelen op een muziekinstrument. Daar zijn we trots op in Gorcum!

Categorieën: Concerten