Bruiloftsfeest, Polonaise en “We want more” op de Grote Markt

Gepubliceerd door Redactie op

Wat een feest. Wat een orkest. Wat een plezier om jeugd een instrument te zien spelen. Het publiek heeft een hele zaterdagmiddag genoten van het ZonZomerOrkest Nederland. Het orkest zocht nog voor enkele weken terug een locatie voor hun slotconcert. Het is een goed initiatief van de 130-jarige Koninklijke Harmonie De Bazuin om dit alsnog te kunnen realiseren. Gorinchem is een traditie rijker om een dergelijk orkest/evenement jaarlijks in huis te halen. Het in grote getale aanwezige publiek heeft meer dan genoten. Het orkest heeft een mooie klankkleur en het speelniveau is hoog. De zin en plezier om muziek te maken en de humor straalt er vanaf. Dirigenten Berjan Morsik en Jules van de Loo stonden daar garant voor. De solist klarinettiste Mariëtte Koens speelde “Concertino” van Ante Grin met verve. Geweldige techniek. De programmering van deze fraaie concermiddag zat goed in elkaar. Composities als  “Venkovanca” arr. Jacques Claessen, Marche Militaire, New Sounds in Disco en Funck Attack maakte grote indruk. Mooi dat dit kan in Gorinchem!

Tot slot het bruidspaar; dat viel met de neus in de trouwboter. Gespeeld en toegezongen door orkest en publiek. Ingena, dochter van.., speelt zelf ook klarinet. Al met al echt een dag om nooit te vergeten. Gefeliciteerd!

ZomerOrkest Nederland

ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. De traditionele uniformen zijn thuisgelaten. de concerten worden gegeven op terrassen, in parken en drukbezochte festiviteiten. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland. Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer. ZomerOrkest Nederland wil zoveel mogelijk mensen in Nederland in aanraking brengen met blaasmuziek.

Categorieën: Concerten