Zaterdag 3 augustus – ZomerOrkest Nederland

Gepubliceerd door Redactie op

Het ZomerOrkest Nederland is een jong, enthousiast en talentvol harmonieorkest op tournee door Nederland. Het orkest komt op uitnodiging van de Koninklijke Harmonie De Bazuin-130 jaar in Gorinchem op zaterdag 3 augustus op de Grote Markt. Aanvang 14.00 uur tot 16.30 uur. ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. De traditionele uniformen zijn thuisgelaten; de ‘concertkleding’ bestaat uit vrijetijdskleding en de concerten worden gegeven op terrassen, in parken en drukbezochte festiviteiten. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock.

Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.Zij studeren in korte tijd een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten.

Dirigenten                                                                      

Berjan Morsink is op 9 jarige leeftijd begonnen met trombone spelen bij muziekvereniging “De Harmonie” te Diepenheim. Hij studeert in 2006 af met een 8,5. Als Bastrombonist is hij middels een deeltijd baan verbonden aan het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee. Tevens is hij lid en mede-oprichter van laag-koper ensemble Low Brass Connection. Momenteel is Berjan als dirigent werkzaam bij Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie, Muziekvereniging Orpheus uit Bathmen en Muziekvereniging De Eendracht uit Haarlo.

Jules van de Loo studeerde saxofoon aan de conservatoria van Tilburg en Amsterdam bij Jean Pennings en Arno Bornkamp. In 2005 studeerde hij Cum Laude af. Als dirigent is hij werkzaam bij Harmonie “Concordia” te Reusel en Harmonie Prinses Juliana te Moergestel. Jules is als saxofoondocent verbonden aan het MDT Collectief Hilvarenbeek, het Muziekcollectief Reusel en Fanfare St. Ceacilia te Ammerzoden.

Solist                                                                                          

De solist van ZON2019 is klarinettiste Mariëtte Koens. Sinds haar negende speelt zij klarinet. De eerste lessen kreeg ze van haar moeder. Ze vervolgde haar lessen bij John Leenders, met wie zij o.a. haar HaFaBra D-examen heeft behaald. Sinds 2017 is zij verbonden aan het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en het Amersfoorts Jeugd Orkest. www.zomerorkest.nl

Categorieën: Concerten