Zomerconcert 2019

Gepubliceerd door Redactie op

Sfeervolle zomeravondmuziek in vestingstad

De terrasmensen werden woensdagavond op de Grote Markt in Gorinchem verrast met een live concert van de Koninklijke Harmonie De Bazuin en het BazzBrass Jeugdorkest. De weergoden waren nu beter gestemd dan vorige week toen de regen met bakken uit de hemel kwam en het concert werd uitgesteld. Nu was het zonnig en de terrassen waren vol. Goed gestemd waren de orkesten zeker en beide gaven een leuk, vlot programma ten gehore. “We hebben er plezier in om dit zo tegen de vakantie te doen en je ziet de mensen ervan genieten” aldus de nieuwe voorzitter Hans Bos. De dirigenten waren ook op dreef. Yavin Groenewegen van BazzBrass kreeg door zijn enthousiasme bijna de mensen op de banken. En top bastrombonist Jos Jansen, dirigent van de Harmonie, gaf tot slot een fraaie solo ten gehore met “He yJude”. Grappig was nog wel dat de fontein af en toe toch kort aan ging en het publiek er gillend van af stapte. Dat de dirigent Jos Jansen met zijn zogenaamde “afstandsbediening” de fontein uit deed was op het juiste moment tot grote hilariteit van het publiek. Al met al een gezellige -niet te warme- zomeravond in hartje stad. Mooi dat Gorinchem een dergelijke Harmonie als De Bazuin binnen zijn vesting heeft. Mensen genieten.

Categorieën: Concerten