Bravo Bazuin!

Gepubliceerd door Redactie op

Als je bij het Jubileumconcert van de 130 jarige-Koninklijke Harmonie De Bazuin bent geweest en je zou antwoord moeten geven op de vraag:“Hoe was het?” Dan is dat in drie woorden te omschrijven: Fantastisch. Fantastisch. Fantastisch.
 
Een strakke programmering.Veelzijdig -voor elk wat wils. Afwisselend voor jong en oud. Het was een kompleet mooi concert met solisten Petra Berger, Jordi Repkes en Yosina met groot orkest en samengesteld projectkoor van koor Intermezzo en Gospel Unlimited o.l.v. Marcel van der Poel. Het koor begeleidde solisten met achtergrond invulling, wat niet altijd makkelijk was. De solistische stukken van het koor samen met het orkest maakten grote indruk. Verrassend dat elk koorlid een headset had. Zeer professioneel.
 
De Bazuin is goed bezig om de jeugd (BazzBrass) bij een dergelijk concert te betrekken. Men gooide daarmee hoge ogen bij het publiek. BazzBrass o.l.v. dirigent Yavin Groenewegen opende direct na de pauze met DJ Tim van Werd het programma. Het optreden van deze zeer jeugdige muzikanten overdonderde de zaal met groot enthousiasme. Dat Yosina met de jeugd het lied “Leef” zong, was een geweldig moment van de avond. Deze jonge artieste raakte ook met haar andere optredens emotionele snaren bij het in grote getale opgekomen publiek. Volgens producer Theo Bos waren er rond de 600 man aanwezig in een fraaie omgebouwde sporthal tot concertzaal. De organisatie had kosten nog moeite gespaard om op een hoog niveau “ambiance” te realiseren. We kunnen stellen dat dat ook is gelukt. Het moet maandenlang intensieve voorbereiding zijn geweest. Complimenten aan de organisatie.
 
Petra Berger en Jordi Repkes zijn bijzondere artiesten die veel waardering kregen van het publiek. “Fijne mensen om mee samen te werken”, aldus dirigent Jos Jansen, grote promotor om dergelijke concerten op hoog niveau te organiseren. Jansen heeft de regie goed in handen en weet dat ook op een zeer enthousiasmerende en humoristische wijze te presenteren. Jansen was met “Tulpen uit Amsterdam” zeer op dreef op zijn eigen trombone. Een act met grote klompen en vuurwerk. Met ogenschijnlijk gemak waarmee hij de noten raakte, de mooie klanken die hij met “The Rose” uit zijn trombone krijgt, zijn imposante verschijning en humor weet hij het publiek te bespelen.
 
De koninklijke harmonie verdient een groot compliment. Wat het orkest deze avond heeft gepresteerd was van hoog, hoog niveau. Natuurlijk zal er hier en daar wel wat zijn mis gegaan. De algemene muzikale indruk was gewoon geweldig. Wie geweest is zal dit zeker beamen. Deze geslaagde avond werd afgesloten met “He Jude” waar alle deelnemers actief waren. Het dak ging eraf! Gorcum kan trots zijn op zo’n mooie vereniging. Gefeliciteerd!
 
Foto’s Martijn Klop:
Foto’s Theo Bos:
Categorieën: Concerten