Bazuin geeft een sierlijk Koninklijk concert

Gepubliceerd door Redactie op

Onder toeziend oog van burgemeester, wethouders en de gedecoreerden gaf de Koninklijke Harmonie de  Bazuin uit Gorinchem een zeer representatief concert in het Gemeentehuis.

Voordat de verbouwing in het Gemeentehuis gaat plaatsvinden werd er nu al -in overleg- “geschoven” met de beschikbare ruimte in het gemeentehuis. Op de plaats van waar het orkest zat, werd deze nu ingenomen door de oud-en nieuw gedecoreerden. Een jaarlijkse feestelijke happening voor deze vrijwilligers die de stad rijk is. De feestelijke afsluiting is dan aansluitend een luchtig concert van de Koninklijke Harmonie De Bazuin -130 jaar o.l.v. Jos Jansen. Dirigent Jansen kondigde op een luchtige manier de stukken aan en je merkt dat het orkest onder deze dirigent muzikaal flink kan uitpakken. Jammer toch dat de akoestiek niet geweldig was. Gemeente Gorinchem kan trots zijn om zo’n groot orkest in haar mooie stad te hebben. Alle redenen om dit orkest in stand te houden en te helpen waar kan.

De programmering viel in de smaak met composities als Slava, Gladiator, Ouverture Paul de Leeuw, Queen Collection, The Lion King. Apart was “Mouthpiece Mania” waar de trompetten alleen op hun mondstuk speelden met begeleiding van het orkest.

Groots opgezet jubileumconcert met topartiesten.

De Koninklijke maakt zich nu op voor het Jubileumconcert op zaterdag 25 mei 2019 in de Van Rappardhal die wordt omgetoverd toch concertzaal.

“Night of the Klomps” -naar idee van Jos Jansen- wordt een feestelijk concert met een knipoog naar het bekende ”Proms concert”, maar dan geheel in een nieuw jasje. Een muziekfeest met veel humor en interactie. Een primeur voor Gorcum m.m.v. projectkoor (Intermezzo & Gospel Unlimited) o.l.v. Marcel van der Poel. Solisten zijn Petra Berger, DJ Tim van Werd, Jordi Repkes zang/gitaar, groot jubileumorkest De Bazuin o.l.v. Jos Jansen en BazzBrass jeugdorkest o.l.v. Yavin Groenewegen. Ook toptalent -met een geweldige stem en winnaar van The Voice Kids- Yosina Roemajauw is aanwezig.

Locatie: Van Rappardhal, Wijnkoperstraat Gorinchem

Kaarten: € 17,50 in de voorverkoop

Verkoopadressen Gorinchem: Primera Arkelstraat | Bruna Piazza Center.

Online bestellen kan ook: www.debazuin-gorinchem.nl 

(Foto’s:  Theo Bos)

Categorieën: Concerten