De Bazuin: Musique magnifique

Gepubliceerd door Redactie op

Heeft Harmonie/fanfare muziek nog toekomst? Wie het concert afgelopen zaterdag van Harmonie De Bazuin en Fanfare OKK uit Streefkerk mocht meebeleven zal een volmondig ja zeggen. Beide verenigingen gaven een prachtig concert ten gehore. Magnifique was de diversiteit en afwisseling in de programmering en uitvoering. Mooi om de verschillen van Harmonie en fanfare muziek te ontdekken. Zo’n uitwisselingsconcert moeten ze meer doen.

De Bazuin met dirigent Jos Jansen heeft in anderhalf jaar volledig grip gekregen op het orkest. Muzikanten hebben respect voor deze professionele musicus. Met zijn humor en directe aanpak wordt hij zeer gewaardeerd. “Met plezier muziek maken en ervan genieten” is een van zijn motto’s. Gorinchem mag trots zijn om zo’n een orkest binnen de vesting te hebben en waar men altijd een beroep op kan doen. Zo geeft de harmonie acte de présence bij de Dodenherdenking en gedecoreerden voor Koningsdag. Koesteren en in ere houden zouden we zeggen. De club kan zeker wel een steuntje in de rug gebruiken.

Concerten
De Bazuin, volgend jaar 130 jaar, heeft twee nieuwe concert-uitdagingen op de agenda staan. 22 December het 30e kerstconcert samen met het Oeral Kozakkenkoor o.l.v. Gregor Bak, Iris Kroes zang en harp (winnaar The Voice) en Hanneke Engels zang. Nieuw is de finale van het concert met alle deelnemers. 25 Mei 2019 Night of the Klomps. Naar idee van Jos Jansen. Dit feestelijk concert is met een knipoog een ”Proms concert” in een nieuw jasje. Een muziekfeest met zeer veel humor en interactie. Een primeur voor Gorcum in de Van Rappardhal die wordt omgebouwd tot concertzaal. m.m.v. Petra Berger (solist) samen met Jordi Repkes zang/gitaar en groot orkest van De Bazuin.

Dirigent Jos Jansen
Jos Jansen begon met zijn conservatoriumstudie toen hij 21 was. In 1989 studeerde hij af als docerend musicus (Zwolle) en in 1991 als uitvoerend musicus (Hilversum). Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als bastrombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar hij medio 2014 afzwaaide.

Categorieën: Concerten