Geslaagd voor HaFaBra D-examen

Gepubliceerd door Redactie op

In de warme concertzaal in de oude muziekschool werd deze week onder toezicht van publiek en jury door Frank van Middelkoop op altsax het D-muziekexamen afgenomen. Frank had gekozen voor een openbaar examen. Het is niet van alledag dat een amateur muzikant gaat voor een dergelijk hoog examen. Dan moet je als muzikant wel wat in je mars hebben.

Naast solostukken was er ook samenspel met op piano Anne Christie Lammers van Bueren en met zijn docent Adriaan de Bruin – saxofoon (alt en bariton). Er werden een aantal technisch vaardige stukken voorgedragen. “Liza” van George Gershwin werd begeleid door muzikanten van Harmonie De Bazuin. Marian Aaftink op tenor saxofoon en Henk Bonekamp op alt saxofoon. Concerto for Alto Saxophone van Ronald Binge, Minuetto van Hoffmeister, Sonata for Alto Saxophone deel II van Paul Creston en tot slot samen met zijn docent een frisse jazzy uitsmijter “Duet 7” van Herman Beeftink. Na enig juryberaad werd het diploma uitgereikt met de complimenten voor deze veelzijdig muzikant.

HaFaBra examen
Een HaFaBra-examen is een examen voor muziekleerlingen van harmoniefanfare & brassband (afgekort als HaFaBra). Het examen is opgedeeld in de gradaties A, B, C en D. Bij een HaFaBra-examen worden zaken als: muziektheorie, speeltechniek, maatgevoel etc getoetst. Hoe hoger het examen (van A t/m D) hoe hoger de eisen die aan de leerling worden gesteld. Voldoet bij A nog een simpel muziekstuk uit het populaire genre, bij D wordt er heel wat meer van de leerling verwacht.

 

Categorieën: Concerten