Swingend huiskamerconcert

Gepubliceerd door Redactie op

Zondag -24 juni 2018 in de namiddag- hielden Jos Jansen en Yavin Groenewegen een ludiek huiskamerconcert aan de vesting van Gorinchem in “De Harmonie”. Beiden zijn dirigent van een van de orkesten van De Bazuin en fanatiek (bas)trombone spelers.

Die zondagmiddag was een mooi moment om hun fenomenale spel te mogen beluisteren. Jos Jansen is wereldklasse op zijn instrument en altijd in voor een grap en een grol. Het te weinig aanwezige publiek heeft er zichtbaar van genoten. Ook Paul Dzon (oud klarinettist van de Marinierskapel) was zeer virtuoos samen met het saxofoonkwartet Different Reed. De opbrengst van dit huiskamerconcert is bestemd voor opleidingen van De Bazuin jeugd. DJ Tim van Werd was de belangrijke man voor geluid en de muzikale begeleiding op tape. Apart was wel het slotnummer van DJ samen met twee trombones. Een dergelijke combinatie niet eerder gezien en vol bewondering mogen luisteren naar de live-improvisaties.

Categorieën: Concerten