Winterconcert 2018

Gepubliceerd door Redactie op

Vrijdagavond 19 januari 2018 was het verenigingsgebouw van de Bazuin aan de Dalemwal volledig in winterse sferen. De bezoekers werden buiten opgewacht door een opblaasbare sneeuwpop en eenmaal binnen was daar voor iedereen een glaasje heerlijke glühwein of warme chocolademelk. Ook bij het aankleden van de zaal was het winterse thema gehandhaafd: schaatsen, een slee, ski’s en (opnieuw) een sneeuwpop zorgden ervoor dat er geen twijfel over kon bestaan: dit concert had een winters tintje. Het leerlingenorkest startte het orkest onder leiding van Yavin Groenewegen. Er werden stukken in diverse stijlen ten gehore gebracht, zoals het thema van James Bond en een dance-nummer., door Yavin zelf gearrangeerd Het plezier straalde er zichtbaar vanaf en diverse jonge muzikanten speelden alleen of samen kleine solostukjes.

Dit concert was ook de ultieme gelegenheid om een aantal leden van de Bazuin in de schijnwerpers te zetten. Tim van Werd werd in het zonnetje gezet omdat hij 12,5 jaar lid is van de Bazuin en (ere)voorzitter Theo Bos, die normaal alles onder controle heeft, was volledig verrast door de aandacht die werd besteed aan zijn 45-jarig lidmaatschap. Hij werd bedankt voor alle tijd en energie die hij gedurende deze jaren in het orkest heeft gestoken. Ook zijn vrouw mocht rekenen op een woord van dank voor alle momenten waarop zij haar man weer zag vertrekken om een klusje te klaren voor de harmonie.

Vervolgens bracht ook de harmonie een zeer gevarieerd programma ten gehore. Het publiek kon genieten van stukken als Songs of the Wizz en Crimson Tide. Dat Jos Jansen, sinds oktober 2017 met veel enthousiasme en tot ieders tevredenheid de dirigent van de harmonie, wel van een grapje houdt, hadden de muzikanten al gemerkt. Tijdens het concert hield Jos ook het publiek bezig tijdens het stuk Castaldo Nova. Een mars waarbij de aanwezigen vrolijk konden meeklappen, maar die op onverwachte momenten overging in een veel minder “klapbare” wals. Het werd een gezellig en muzikale avond die hopelijk een mooi vervolg zal krijgen op 23 maart als de Bazuin een gastoptreden verzorgt bij O.K.K. in Streefkerk en op 26 april tijdens het inmiddels weer traditionele optreden op het Stadhuis.

Categorieën: Concerten