Young Christmas Concert

Gepubliceerd door Redactie op

Het is de organisatie ook dit jaar weer gelukt om in de reeks van Kerstconcerten een geweldig concert neer te zetten. Je zou zeggen dat de “sleet” er wel in zou zitten, het was nu immers het 29st kerstconcert. Niets was minder waar. Het idee om ook de jeugd een podium te bieden was zeker geslaagd.

Jong Zangtalent
Sterre van Boxtel, 13 jaar, kreeg de kerk muisstil. Je voelde dat het publiek adembenemend luisterde. Sterre beschikt over een geweldige stem met een een hoog bereik. Met het Ave Maria en Pie Jesu, maar eigenlijk met alle stukken die zij zong, werd de kerk muisstil. We gaan van Sterre in de toekomst nog veel horen. Mooi om dit grote talent in Gorcum gehoord te hebben.

Groot orkest
Het orkest – de Koninklijke Harmonie De Bazuin- had met uitbreiding van 20 jeugdleden, die sfeer mochten proeven, een goede zet gedaan om deze er bij te betrekken. Dirigent Jos Jansen had goed grip op het orkest en heeft het in korte tijd een goede muzikale basis gelegd wat goed tot uiting kwam tijdens dit concert. De orkestleden zijn razend enthousiast over de muzikale aanpak van Jos Jansen, die tevens een fenomeen is op bastrombone.
De keuze van de wat zware, maar muzikaal zeer mooie composities, hadden wel wat te maken met de korte voorbereiding. “Ik heb nog wel wat mooi luchtige kerststukken liggen, dat kunnen we volgend jaar doen met wat meer voorbereidingstijd”, aldus Jansen.

Panfluit
Verrassend en een welkome afwisseling was de bijdrage van Carina Bossenbroek op panfluit met Laurènce Fierens aan de vleugel. Fris en virtuoos klonken de bekende kerstliederen door de kerk. Carina zien we nog wel eens terug op dergelijke concertavonden.

Oosterhoutse Nachtegalen
Het internationaal befaamde jeugdkoor in de leeftijd van 7 tot 20 jaar, die zingend de hele wereld over trekt, kenmerkt zich door de warme maar ook subtiele klankkleur.
Met minimaal volume weet het koor loepzuiver te zingen en extra aandacht te trekken. Strak en gedegen geleid voor Wim Schoones die bij dit koor in 1968 was begonnen als jong zangertje.

Trots
Een dergelijk kerstconcert als dit onderscheidt zich elk jaar door de diversiteit aan de solisten. Elke keer weten ze voor het publiek een prima afwisselend programma te bieden. Chapeau voor de organisatie. Ook dat kan in Mooi Gorinchem, we kijken nu al uit naar de 30ste jubileum editie.

Categorieën: Concerten