ZON, regen en muziek op het mooiste plein van Gorcum

Gepubliceerd door Redactie op

Op uitnodiging van de Koninklijke Harmonie De Bazuin heeft het Zomerorkest Nederland 2017 (ZON) op zondag 23 juli een concert op de Grote Markt in Gorinchem gegeven. Dankzij bijdrage van de Gemeente Gorinchem, FOWW en Plus Jan Sterk was dit concert te realiseren.

De voorbode was hier en daar een tijdelijke kleine bui regen. Doch de buien waren af en toe pittig, maar dat mocht de pret niet drukken. Een groot publiek genoot met volle teugen van het Zomerorkest op het mooiste plein van Gorcum. Het orkest is samengesteld uit jonge muzikanten, enthousiast en talentvol. De muzikanten laten met een knipoog horen en zien hoe leuk blaasmuziek is. En deze zondag waren ze zichtbaar aanwezig onder de gele luifels op de Grote Markt.

Terrassen
Op de terrassen en ver daarbuiten was het druk. Bij een tijdelijke bui schoof het publiek samen onder de terrasluifels. De sfeer was opvallend goed. Het Zomerorkest staat onder leiding van twee jonge dirigenten: Ido-Gerard Kempenaar en Paul van Gils met elk een eigen stijl van dirigeren en die wisselend het stokje ter hand namen. Opvallend was de orkestdiscipline en het plezier wat van het orkest afstraalde. Leuk was dat het orkest direct na de pauze begon met marslopen rond de fontein. Een pittige mars met gelijk een pittige regenbui. Het was plezierig vertoeven op de Grote Markt. Twee en een half uur muziek was zo voorbij. De organisatie en het publiek kunnen terug kijken op een leuke middag die gerealiseerd kon worden dankzij de gemeente Gorinchem, FOWW, Plus Jan Sterk en de Koninklijke Harmonie De Bazuin.

Het orkest
Hoewel misschien de speakers wat meer draagkracht en volume mochten laten horen om iedereen goed te bereiken, was het mooi om te horen hoe homogeen de klankkleur was van het orkest. Een mooie prestatie om in een paar weken tijd een jaarlijks nieuwe groep van samengestelde muzikanten tot een eenheid te brengen. Het repertoire was pittig en zeer afwisselend.

ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting door het gehele land belicht het orkest met jonge, talentvolle musici de vele kanten van blaasmuziek. In een casual outfit worden de concerten gegeven op terrassen, in parken, op campings, braderieën of midden in een winkelcentrum. Het ZON is qua muziekstijl van alle markten thuis, van Barok tot Rock. Zeer de moeite waard.

Categorieën: Concerten