Feestelijk Jubileumconcert 135 jaar De Bazuin

Gepubliceerd door Redactie op

2024. De Bazuin 135 jaar! Dat wordt een mooi feestjaar met deelname aan het Jazz Festival en Lingehavenconcert. Helaas zijn beide concerten afgelast. Nú is het jubileumconcert op vrijdag 13 september in de Grote Kerk te Gorinchem. Een doorlopend concert, zonder pauze met zeer verrassende elementen en solisten.

m.m.v. Jos Jansen dirigent | Anna Sophie Torn viool, Ramón Rodríguez Luque trompet | Sabine Kirsten sopraan, Tommy Netten zang / presentatie.

Locatie: Grote Kerk, Gorinchem
Datum: Vrijdag 13 september 2024
Aanvang: 20.00 uur. Geen pauze
Kerk open: 19.30 uur. Vrije zitplaatsen
Entree: € 13,50 per persoon

BESTEL HIER DIGITAAL UW KAARTEN

De kaarten zijn tevens verkrijgbaar in Gorinchem bij Primera Arkelstraat en Bruna Piazza Center.

Anna Sophie Torn – viool
Anna Sophie Torn groeide op met blaasmuziek; haar vader was dirigent van de fanfare en ze liep dus al vroeg achter de muziek aan. Toch koos zij op vierjarige leeftijd voor de viool. Met zeven jaar begon zij met vioollessen aan de muziekschool in Kampen. In voorbereiding op haar toelating tot het conservatorium had Anna Sophie les bij Bouw Lemkes. In 2007 begon Anna Sophie vervolgens haar bacheloropleiding viool aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam en Kees Hülsmann waar zij in juni 2012 afstudeerde. In juni 2015 rondde ze de Master of Music-opleiding aan het Fontys Conservatorium te Tilburg af. m haar spel nog verder te verdiepen deed ze vervolgens nog een master aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen die zij met onderscheiding afsloot. Anna Sophie kreeg masterclasses van o.a. Herman Krebbers, Shlomo Mintz en Charlie Siem. In april 2016 soleerde Anna Sophie in het vioolconcert van de Turkse componist Emre Aracı met het strijkorkest Ciconia Consort. Eerder soleerde ze in het vioolconcert in E van Bach, in de Vier Jaargetijden van Piazzolla/ Desyatnikov, het dubbelconcert voor viool, piano en strijkorkest van Mendelssohn en het eerste vioolconcert van Bruch.

Ramón Rodríguez Luque – trompettist
Ramón, geboren in 2001 in een klein stadje n Almería (Zuid-Spanje), begon zijn muzikale ervaring met vijf jaar in de muziekband van zijn stad. Nadat hij het Professionele Conservatorium van Almería had doorlopen, voltooide hij in 2023 zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium voor Muziek van Madrid onder de voogdij van José Antonio García Sevilla en Enrique Rioja als professor in orkestrepertoire. Hij behaalde onderscheidingen in het orkestvak. Tijdens zijn middelbare en hogere studies heeft hij de kans gehad om in verschillende jonge en professionele orkesten te spelen, zoals onder andere OJA, JORCAM, Orquesta Filarmonía, Nereydas, María Rodrigo Symphony Orchestra en UAL Orchestra. Momenteel zet hij zijn studie en werkcarrière voort aan het Conservatorium van Maastricht, Nederland, met Floris Onstwedder als professor.

Sabine Kirsten – sopraan
Sabine Kirsten studeerde solozang aan het Alkmaars Conservatorium en vervolgde haar studie bij Wout Oosterkamp en Charlotte Riedijk. Sabine’s repertoire is zeer veelzijdig. Met haar warme sopraanklank zong zij de sopraanpartij in talrijke geestelijke werken waar onder de Matthäus-Passion, het Weinachtsoratorium, vele cantates en het Magnificat van J.S. Bach.

Tommy Netten – zang/presentatie
Tommy Netten is op jonge leeftijd met zang begonnen. “Ik moet wat te doen hebben. Weet je, als ik een show heb georganiseerd en het loopt lekker, de mensen hebben het naar hun zin en alles valt op z’n plek, dan sta ik daar soms met tranen in mijn ogen naar te kijken. Ja, ik ben een emotioneel mannetje.”

Categorieën: Concerten