Bazuin jeugd schittert op voorjaarsconcert

Gepubliceerd door Redactie op

Zowel van de BazzBrass-jeugd opleidingsconcert als het grote orkest mochten we tijdens culturele zondag genieten van een mooi-concert-uurtje aan de Dalemwal. Verrassend was dit keer wel het opleidingsconcert wat met drie composities schitterende muziek opleverde. Je zou zeggen laat dat ‘opleiding’ er maar vanaf. Het was van een hoog gehalte. Dat Sterre van Wijgerden de muzikanten in opleiding fraai laat spelen was hier wel een voorbeeld van. We hadden graag wat meer mogen horen op deze fraaie zondagmiddag.

Voor het grote orkest had Jos Jansen een leuk programma samengesteld. Mooi solowerk van Joost Wijnands op saxofoon met ‘Spain’ van Chick Corea en Tim Van Werd op zijn nieuwe ‘Van Laar’ trompet met ‘Vidda’ van Antonsen. Afwisselend naast de andere composities zoals de Oostenrijkse mars ‘Marcia Gloriosa’ van Geisler. Fly me to the Moon, Carmen Fantasy en Paris Montmartre stonden o.a. nog op de lessenaar. Het orkest is muzikaal in goede handen met dirigent Jos Jansen. Wat kun je toch van een uurtje concert genieten.

135-jarige Bazuin geeft concert ’Lingehaven’ in de Grote Kerk
Ter afsluiting had voorzitter nog een nieuwtje in petto. De Bazuin was al volop bezig met het repeteren voor het Jazzconcert en het Lingehavenconcert. Beide concerten zijn afgelast. De Bazuin heeft besloten de avond van het Lingehavenconcert op vrijdag 13 september in de Grote Kerk te houden. Dat past mooi ter gelegenheid van het 135-jarig bestaan van de vereniging. Zaterdag 21 december is dan het 35e kerstconcert in de Grote Kerk te Gorinchem. Mooi voor Gorinchem!

Categorieën: Concerten