Kleurrijk concert van Bazuin solisten

Gepubliceerd door Redactie op

De musici van de Koninklijke Bazuin presenteerde afgelopen zaterdag een kleurrijk programma “Solo’s in Concert”. Er waren diverse muzikale uitvoeringen door het clarinet- en saxchoir, bazzbrass, trombonekwintet en een koperensemble die een zeer afwisselend en leuk muzikaal programma ten gehore brachten. Een en ander werd op vlotte wijze gepresenteerd door de dirigent van het jeugdorkest Sterre van Wijgerden.

Publiek
Op dit concert was er verrassend veel publiek. Geeft aan dat het organiseren van een dergelijk culturele muziekavond altijd wel in de smaak valt. Het was ook eigenlijk voor het eerst dat de instrument-secties zich zelfstandig lieten horen. En met verve om zo het muzikaal seizoen te beginnen. Alle secties stonden onder leiding van Koos de Jong, nestor van De Bazuin.

BazzBrass
Spelen kunnen ze bij De Bazuin en wat leuk om het toch het behoorlijk grote jeugd-opleidingsorkest -BazzBrass- te zien musiceren. Goed te zien dat er toch veel jeugd kiest om een instrument te bespelen.

Al met al was het een mooi gezamenlijk concert waar voldoende ruimte was om even na te praten met de solisten van de avond: Tim van Werd bugel, Eline van der Ham op sopraansax, Maudie van Schelt en Kristel Verduijn op Altsax.

Categorieën: Concerten