De Bazuin kan ook swingen

Gepubliceerd door Redactie op

Het is al wat jaren geleden dat De Bazuin ter gelegenheid van het 110 jarig bestaan een concert gaf aan de Cote d’Azur (1999). Afgelopen zaterdag gaf de Koninklijke Bazuin een concert op Vestingjazz Gorinchem. De temperatuur was wel een beetje te vergelijken met aan de Cote d’Azur. Prachtig weer en het swingde de pan uit samen met de Spectacles Jazzband. Mannen waren lekker bezig. Past in zo’n Gorcums Jazzfestival. Solist op trompet Cees Trappenburg soleerde o.a. fantastisch met ‘Children of Sanchez’ en ‘A Tribute to Harry James’. Erg knap gedaan!

Met dit concert gaf de harmonie aan van vele markten thuis te zijn. Dat kan eigenlijk ook niet anders met dirigent die hierin de inspirerende factor is. Het repertoire was wisselend van karakter. Ook moeilijk omschakelen voor de muzikanten. Het ene stuk vraagt enorm veel energie zoals de ‘High school Cadets’ en een ander stuk was weer gedragen en sfeervol van karakter. Het maakte de programmering wel afwisselend.

Het was een mooi concert onder de schaduw van de fraaie vernieuwde fontein. Bijna af!

Foto’s Theo Bos

Foto’s Nico Zegwaart

Categorieën: Concerten