Bloemenzee op Bazuin koffieconcert

Gepubliceerd door Redactie op

Zondagmorgen 12 maart 2023 waren we te gast op het koffieconcert van de Koninklijke Harmonie De Bazuin in Gorinchem. Een uitgesteld concert vanwege het winterse weer van een aantal weken geleden. Is zondagmorgen dan wel een goede keuze? De reacties waren lovend ‘moeten we meer doen’!

De fraaie accommodatie biedt genoeg ruimte voor een groot publiek. En dat was ook nodig. De zaal was meer dan vol en men heeft er van genoten van alles wat werd voorgeschoteld. Het grote orkest, de mix jeugd & orkest en de bloemenzee voor maar liefst negen jubilarissen.

Jubilarissen
Vanwege de coronaperiode is de vereniging niet toegekomen om bij een officiële gelegenheid de jubilarissen te voorzien van het befaamde speldje en oorkonde. Dit was dus een mooi moment. 12 1/2 jaar lid waren Frank van Middelkoop, Gina Sprong, Joost Wijnands; 25 jaar lid: Diana de Swart, Gerda Schram, Marleen Jansen en Paul van der Laan; 40 jaar lid: ere-lid Piet Koedam; 50 jaar lid; ere-voorzitter Theo Bos; 60 jaar lid van verdienste: Paul van Opstal. Ere-lid Huub Niesthoven 70 jaar lid was vanwege ziekte afwezig.

Alle jubilarissen werden met humor omspekt toegesproken door de voorzitter Hans Bos die zelf ook 25 jaar lid is van deze fraaie muziekvereniging. Tot slot in deze reeks werd Rianne van der Laan-Venderbos benoemd als Lid van Verdienste. Voor haar jarenlange inzet als bestuurder waarmee ze nu is gestopt.

Het concert
Het groot orkest opende met de mars ‘Wilkommen”, fris van karakter en plezierig om naar te luisteren. Zelf ben ik een liefhebber van marsmuziek; ’Alte kameraden’, ’High society’ en ’Mars der medici’ mogen we altijd graag horen. Dat dirigent Jos Jansen een click heeft met dit orkest is te zien en te horen. Voorzitter Bos gaf aan dat Jansen tot 2026 zijn termijn heeft verlengd. Dit tot grote enthousiasme van de leden.

Na de mars speelde het orkest indrukwekkend ‘To a Friend’ van Jacob de Haan. Indrukwekkend! Na het grote orkest nam de jeugd plaatsen tussen alle grote en ervaren muzikanten. Best wel spannend. De jeugd begon ook staand solo te spelen. Dit bracht veel ‘snif-snif’ geluiden teweeg bij ouders, oma’s en opa’s en verdere familie. Hoe leuk is dat om de jeugd op een muziekinstrument te zien spelen. Moeten er gewoon meer doen. Aan dirigent Sterre van Wijgerden zal het niet liggen. Deze is enthousiast genoeg om de jeugd naar een hoger niveau te brengen. Het is trouwens een goed initiatief om jeugd met de ouderen mee te laten spelen. Werkt zeer enthousiasmerend!

Aan alles komt op deze zondagmorgen een eind. Voor de leden was er soep en brood en het publiek ging grotendeels huiswaarts of vervolgde de culturele zondag. Kortom het was nog wel even gezellig bij De Bazuin. Mooie club! De stad Gorinchem mag daar trots op zijn. Méér dan dat!
De Bazuin is weer te beluisteren op 4 mei Dodenherdenking en op 5 mei een speciaal Bevrijdingsconcert in de Grote Kerk.

Categorieën: Concerten