Lekker Lingehavenconcert

Gepubliceerd door Redactie op

Deze editie van het uitgestelde 7e Lingehaven- concert had nogal te kampen met veel regen en wind. Orkestleden, solisten, publiek trotseerde de weergoden. En wat hebben ze met z’n allen genoten. De algehele programmering -samengesteld door Jos Jansen- was voor elk-wat-wils. Het kinderconcert met 1000 kinderen op de trappen hadden nog het meest te kampen van de regen maar genoten wel van een leuke muzikale voorstelling “Hugo de Groot”. Bewondering voor de schooljeugd! Top Brassband Rijnmond met Micheline van Hautem was een unieke voorstelling “Shaffie & Brass”. Micheline weet het publiek te raken en een staande ovatie was dan ook wel van toepassing.

De Bazuin
Op zaterdag rond de middag De Koninklijke Bazuin uit eigen stad voor een zeer verrassend concert met het thema “Als de dag van toen” samen met musicalster Hanneke Engels en de Gorcumse Tommy Netten. Jong en oud hadden er plezier in. Wat die Koninklijke harmonie betreft: “die moeten we koesteren”. Populair repertoire met echte meezinger zoals Willeke Alberti Medley, Classics up to date, West Site Story en een Dorus Medley. Met Dance Party swingde het de pan uit. In de namiddag tijd voor echt klassiek. Het Libero strijkorkest m.m.v. Sarah Kapustin en jonge muzikale talenten: Job Honée, (piano), Dominique Seelen en Katja Naegle (viool) maakte veel indruk. We zullen daar nog veel wat van horen. Het was prachtig!

Het avondconcert op zaterdag kwam voor rekening van het Noordpool Orkest en dat is altijd een garantie voor een verrassend programma. En dat was ook zo met bekende gastsolisten Ruben Hein, Iris Kroes, Hermine Deurloo en, jawel, Bert Visscher. Al met al mocht er wel wat “klassiek” in verweven worden. Immers daar staat het Lingehavenconcert toch voor? Mysterie Quests waren er ook. Op vrijdag had Dennis van Aarssen een pauze optreden en zaterdagavond de Oekrainse concertpianiste Muze Valladdinzade.

Foto’s met dank aan: Nico Zegwaard

Categorieën: Concerten