75 jaar bevrijding

Gepubliceerd door Redactie op

Uitgesteld concert 75 jaar bevrijding in Grote Kerk wordt wel heel indrukwekkend

Herdenken is onlosmakelijk verbonden met muziek. Donderdag 5 mei gaat de Koninklijke Harmonie De Bazuin het uitgestelde concert “75 Jaar bevrijding” spelen in de Grote Kerk. Waarom? Omdat het zo indrukwekkend is en dat we moeten blijven herinneren en herdenken. Zeker in deze tijd. Indrukwekkend zijn de te spelen stukken. De rode draad is Herdenken, Vrijheid en Feest. Het concert is in samenwerking met de gemeente Gorinchem en Comité 4 en 5 mei Gorinchem. Aanbevolen voor jong en oud.

Repertoire
Schindler’s List met orkest en twee cello’s. (Berta Garcia en Noam Staal) en The Story of Anne Frank met verteller Frans van Limburg zullen op het publiek een grote indruk maken. De Koninklijke Harmonie De Bazuin staat onder leiding van dirigent Jos Jansen en is ook verantwoordelijk voor de gehele programmering. Abide With me / Hymn to the Fallen, Invierno Porteno, YMCA zijn een aantal composities die gespeeld. Met de Bevrijdingsmedley zal het concert worden afgesloten.

Concertinformatie
Een doorlopend concert van zo’n vijf kwartier zonder pauze. Aanvang 20.00 uur. Entree € 7,50 per persoon. Kaartverkoop bij PRIMERA Arkelstraat + Hoog Dalem en BRUNA Piazza. Tickets zijn tevens digitaal verkrijgbaar.

BESTEL HIER UW TICKETS ONLINE

Informatie deelnemers:

Duo Cellousy
Berta Garcia Sanz en Noam Staal: twee cellisten die met groot plezier samen optreden, perfect op elkaar zijn ingespeeld en een boeiend muzikaal programma willen delen met een gevarieerd publiek, richtten in 2018 Duo Cellousy op. De naam is een verwijzing naar de jaloezie die velen voelen voor een cellist: wie wil dit instrument, met zijn prachtige klank die zo lijkt op de menselijke stem, nu niet bespelen?

Na eerst een studie geschiedenis te hebben afgerond, begon Noam Staal (1987) zijn opleiding tot professioneel cellist bij Jeroen den Herder aan het conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie met een master bij Karlien Bartels in Zwolle, die hij in 2017 afrondde. Noam speelt in meerdere ensembles, speelt in het seizoen 2019-20 o.a. bij de Nederlandse Reisopera en is als dirigent verbonden aan het Zwolse kamerorkest Scaramouche. Berta Garcia Sanz (1991) begon haar studie in Sevilla aan het Manuel Castillo Conservatorium bij Israel Martinez Melero en vervolgde haar studie aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle waar ze in 2016 haar masterdiploma behaalde bij Karlien Bartels en Jeroen Reuling. Berta is mede oprichter, organisator en lid van het Libero Strijkorkest. Momenteel is ze daarnaast als cellodocent verbonden aan het Leerorkest en Vivaldi Muziek en geeft ze vele concerten met verschillende ensembles.

Frans Limburg
Het begint met muziek. Frans is acht jaar en wil, net als zijn vader en broer, lid worden van de plaatselijke muziekvereniging. Hij blaast cornet. Zeven jaar later verruilt hij dat voor bastuba. Van harmonie en fanfare stapt hij over naar dixieland en New Orleans. Jaren later, als de 21e eeuw net begonnen is, duikt hij in de Oosteuropese Balkan fanfare, de klezmermuziek en speelt hij als duo De Vrolijke Zwervers voor Incognito Muziekacts en Stadsavonturen.Door de schoolvoorstellingen waar hij aan meedoet, trekt het theater en het zingen hem meer dan het blazen, maar hij ziet zichzelf geen beroeps worden en kiest voor iets heel anders; stuurman bij de koopvaardij. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Na een aantal jaar zegt hij de zee vaarwel, doet toelating voor het conservatorium voor het hoofdvak zang lichte muziek en wordt aangenomen. Aan het Conservatorium Alkmaar studeert Frans o.a. bij Margriet Eshuijs, Herman van Doorn en Maja Schermerhorn. Docent drama is Ab Heijdens. Hij volgt zangworkshops bij o.a.: Mary Hammond, Mathilde Santing, Lisa Boray, Margot Giselle en Alberto ter Doest.

Jos Jansen
Jos Jansen begon met zijn conservatoriumstudie toen hij 21 was. In 1989 studeerde hij af als docerend musicus (Zwolle) en in 1991 als uitvoerend musicus (Hilversum). Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als bastrombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar hij medio 2014 afzwaaide.

De première van Typical JJ, met de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes o.l.v. Heinz Friesen was het begin van de solocarrière van Jos Jansen. Peter Kleine Schaars schreef dit werk, waarin klassieke en lichte muziek aan bod komt speciaal voor Jos. Sinds die tijd treedt Jos als solist op bij amateur- en beroepsorkesten in binnen- en buitenland. Jos Jansen is sinds januari 2018 als dirigent verbonden aan de Koninklijke Harmonie De Bazuin.

Categorieën: Concerten